• Skoleforvaltningen

Webinar for DSA - Hvad kan lærerne gøre, når undervisningen foregår via skærmen?Hvordan kan skolen strukturere og tilrettelægge udviklende undervisning i en tid, hvor mødet med og mellem eleverne primært foregår digitalt? Det spørgsmål var genstand for et webinar, som skoleforvaltningen i Aalborg kommune havde inviteret skolernes pædagogiske personale til at deltage i d. 26. januar.


Rasmus Greve, leder af Pædagogisk og Digital Udvikling, indledte med tips til at reducere elevers mulige usikkerhed og forvirring ved at skabe genkendelighed og struktur i en tid med on-lineundervisning. I den forbindelse satte han også fokus på, hvordan skolen kan skabe rammer for et tæt og effektivt skole-hjemsamarbejde.

Sammen med Faten El-Ibari og Corna Sørensen, Pædagogisk og Digital Udvikling, var deltagerne først på en tur rundt i nogle platforme, der tilbyder inspiration til fjernundervisning.

Derefter rettede vi blikket mod sproglig udvikling og de fire kompetenceområder, lytte, tale, læse og skrive, i Fælles Mål dansk som andetsprog supplerende og basis.

Malene Larsen, DSA-vejleder på Sofiendalsskolen i Aalborg, præsenterede derefter deltagerne for et eksemplarisk forløb om præpositioner, som hun har gennemført med et basishold.

Vi fik et inspirerende indblik i, hvordan hun har integreret samtlige fire kompetenceområder i før- under- og efteraktiviteter og yderligere understøttet elevernes læring ved at inddrage forældrenes ressourcer gennem familieopgaver.


Du kan se eller gense webinaret her


Slides fra Rasmus, Faten og Corna finder du her


Slides fra Malene finder du her

Seneste blogindlæg

Se alle