• Skoleforvaltningen

Trivselsgåture - sådan gør vi!


Team 5 på Filstedvejens Skole greb straks chancen, da UVM gav grønt lys for trivselsgåture i små grupper. Læs med her og bliv inspireret til, hvordan trivselsmøderne kan gribes an:


Vi oplevede inden vinterferien, at vi havde flere “udfald” af elever der ikke tjekkede ind, ikke fik afleverede opgaver osv. Enkelte forældre skrev også til os, at de begyndte at blive en smule bekymret.

I onsdags mødtes vi for første gang med alle vores elever i små hold, gennem hele dagen. Dette for at komme tættere på eleverne, se dem, snakke sammen med dem, grine og give dem følelsen af, at de stadig er en del af et klassefælleskab.


Sådan gør vi

Vi er 73 elever (3 klasser) og 4 voksne. Vi har hver 18-19 elever, som vi er kontaktlærer for.

Vi starter dagen ud med morgenmøde på Meet. Herefter bruger vi ½ time på at sætte eleverne godt ind i dagens program, hvor de arbejder selvstændigt med blandede opgaver. Vi mødes med de første 4 grupper (4 forskellige steder på skolens område). Vi afsætter ca. 30 min til gåturen og 10 min. til at sende et hold hjem og modtage et nyt (så de ikke samles for mange). På vores ture krydser vi hinanden, så eleverne får mulighed for at vinke til deres kammerater. Vi afslutter dagen med “klassens tid” på Meet, hvor vi snakker om, hvordan dagen er gået.


På første gåtur havde vi fokus på at tale med eleverne om, hvordan de har det, om de sidder alene, om de ser nogle af deres kammerater og om opgavemængden er passende. Vi brugte også turen til at tale om vores kommende projekt “Ugens professor” som netop skulle skydes igang dagen efter.

Vi havde en fantastisk dag, som gav os alle energi. Vi har besluttet, at vi fremadrettet vil lægge en “gådag” ind hver uge, hvor vi vil sætte fokus på en fælles gå-challenge, trivselssnakke, hyggestund med tæppe og madpakker, naturbingo og selfieløb.


Respons fra forældre/elever

Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra både forældre og elever. Samtlige elever stemte for, at det skulle gentages. Vi havde kun 3 elever på hele årgangen, der ikke deltog. Disse forældre har vi været i kontakt med, og eleverne kommer med i næste uge.

Citat fra en forældre: “Vil bare rose initiativet med gåturen. Vores barn blomstrede helt op og havde totalt optur over at have noget at fortælle til aftensmaden, som vi andre ikke havde været en del af :) Familie- og hjemmeskoleboblen er lidt snæver efterhånden”.


Team 5, Filstedvejens Skole


Tjek også Filstedvejens Skoles facebook-side og find inspiration til "trivsels-ønske-træer", "Udendørs samtaler" mm.


Find yderligere inspiration til de udendørs trivselsmøder og trivselsarbejdet generelt i dette materiale.


Seneste blogindlæg

Se alle