• Skoleforvaltningen

Tilmeld jer Ultra:bit - 65.000 elever i 4. klasse er inviteret!Se video på DR's hjemmeside

DR inviterer alle elever på den kommende 4. årgang 18/19 til at deltage i Ultra:bit. Ultra:bit er et tre-årigt projekt om børn, kreativitet og teknologiforståelse, som starter op i efteråret 2018, og tilmeldte skoler vil få udleveret en Micro:bit ganske gratis til hver elev efter sommerferien. Læs mere om projektet her og se video.

Micro:bit er en mikrocomputer, som skal bruges i undervisningen, og dermed lære eleverne at programmere og skabe kreativt med teknologi. DR Skole har undervisningsmaterialer klar senest i uge 35, og i ugerne 38 - 41 vil DR Ultra vise en masse spændende og inspirerende programmere for børnene. Derudover vil vi også møde Ultra:bit i andre programmer - fx Kreadysten, KLASSEN og Bagedysten. Aalborg Bibliotekerne vil afholde familieworkshops i efterårsferien, så forældrene også kan være med.

Hvor meget skal Ultra:bit fylde i årsplanen?

Skolerne vælger selv, hvor meget tid de vil afsætte til Ultra:bit. Det er altså helt op til jer, om I vil programmere én gang á 3 lektioner, eller om I vil indtænke Ultra:bit i fx flere forløb, emneuge, fagdage o.l.

Sådan tilmelder I jer Ultra:bit!

Skolelederen tilmelder skolen via dette link. Send også gerne en mail om jeres deltagelse samt oplysninger på kontaktpersonerne til Anja Emilie Madsen.

Deltag i Ultra:bit-workshop i uge 27

Onsdag d. 4. juli kl. 13.00 - 15.00 afholder vi en Ultra:bit-workshop på Skoleforvaltningen i mødelokale 3 - 4. Her vil programmeringsguiderne hjælpe jer godt i gang med at programmere med Micro:bit'en, og vi gennemgår også DR's undervisningsmaterialer, således at I er godt klædt på til at sætte Ultra:bit i jeres årsplan. Tilmelding skal ske via dette link senest mandag d. 2. juli kl. 12.00.

Se, hvordan BBC micro:bit bruges i undervisningen

I denne video kan I se, hvordan eleverne fra Bislev Skole laver selvvandingssystemer, fodreautomater og tyverialarmer med Micro:bit.


#Ultrabit #Programmering

Seneste blogindlæg

Se alle