• Skoleforvaltningen

Omfavn Ordet5. klasser fra Mellervangskolen og Tornhøjskolen gør i disse dage klar til at opføre et musikalsk værk med talekor, sang og bevægelse i samarbejde med folkeskoleelever fra Hjørring og lærere og elever fra Kulturskolen i Aalborg og Hjørring. Eleverne har i løbet af september måned arbejdet sammen med kunstnerne Kuno Kjærbye og Stine Rejnholdt, og er blevet guidet igennem en kreativ proces, hvor de gennem arbejde med ord, billeder, bevægelse, lyd og musik skaber deres egne kunst- og musikværker.

Den bærende idé er arbejdet med sproget som æstetisk begreb, skrællet for ordenes betydning. Hvilke kunstneriske udtryk får et dansk ord, når vi skræller betydningen af? Og hvilke anderledes udtryk får arabiske ord, når vi hører dem, blottet for betydning for os som danskere?

1. del af projektet afsluttes i denne uge med en åben prøve på Mellervangskolen og en koncert på Oceanariet i Hirtshals.

OMFAVN ORDET er et projekt under huskunstnerordningen, som er udviklet i et samarbejde mellem kunstnerne komponist/violinist Kuno Kjærbye og Stine Rejnholdt digter og drama/kropsarbejde samt kulturskolerne og folkeskolerne i Hjørring og Aalborg og omfatter ca. 200 elever. Statens Kunstfond støtter projektet med godt 200.000 kr.

#musik #kreativitet #omfavnordet #talekor #kulturskolen #aalborgkommunesskoler

Seneste blogindlæg

Se alle