• Skoleforvaltningen

Nr. Uttrup Skole er klar med nye håndværk og design-lokaler!


Det første som rammer sanserne, når man træder ind i Nr. Uttup Skoles håndværk og design-lokaler, er duften er ny maling. “Den sidste maler gik og arbejdede i går” siger faglæreren Ronni Andersen, da han åbner op for de splinternye lokaler. Han bliver suppleret af skolens to andre faglærere Per Kræmmer og Kim Østergaard Christiansen, som alle kan blive enige om, at de nye lokaler kommer som kaldet. “Indtil nu har vi undervist i håndværk og design i bl.a. vores billedkunstlokale, hvilket har resulteret i ,at det har været lidt svært for nogle elever at kende forskel på de to fag” siger Kim.

De nye lokaler er en restaurering af de gamle sløjdlokaler og starter med en mellemgang, som både fører ind til et præsentationsrum og værkstedet. Sidstnævnte består af tre lokaler i forlængelse af hinanden; ét til bearbejdelse af hårde materialer med høvlebænke og to med massere af skabs- og bordplads. “De nye lokaler er virkelig store, så det bliver spændende at begynde at indrette dem” siger Ronni, og Kim fortsætter “Ja, vi har en hel container fyldt med materialer og værktøj som der skal findes plads til.” “Planen er at vi rykker ind den 1. december, men det er jo et lokale som hele tiden vil være under opbygning og udvikling” konkluderer Per.

Der er ingen tvivl om, at Nr. Uttrup Skole er klædt på det nye fag og dertilhørende lokaler. Som nogen af de første købte de 3D printere, som i dag bliver brugt flittigt i undervisningen, og som skal stå i de nye lokaler: “3D printerne bruger vi meget, og børnene er vilde med det. Flere børn bliver så inspireret, at de derhjemme skaber designs på deres egne computere, som de så tager med i skole og får printet” siger Kim og fremviser et igangværende projekt: 3D printede Pokémons.


Eleverne på Nr. Uttrup Skole vil blive præsenteret for mange forskellige tilgange til Håndværk og Design-faget. “Vi har både faglærere, som er dygtige til at sy og til at arbejde med de materialer, vi kender fra billedkunst. Men vi er også nogen, som synes det tekniske og IT er meget spændende, og det nyeste skud på stammen er indkøbet af VR-briller (Virtual Reality), som vi skal inddrage i undervisningen.”


Med indkøbene af både 3D printere og VR-briller, vil Nr. Uttrup Skole gerne sikre, at børnene får en introduktion til de nye muligheder, der findes, og som de vil blive mødt af senere i deres uddannelse. På Nr. Uttrup Skole er faget håndværk og design rummeligt, og skal give plads til, at de forskellige faglærere kan undervise i de materialer og teknikker, som de har specialiseret sig i. Ronni fortæller “Vi har et godt team, hvor vi supplerer hinanden godt. Så hvis én af os har brug for assistance, så inddrager vi hinanden i undervisningen”. Per afslutter dagens besøg med “på sigt kunne det være godt også at inddrage “gæsteundervisere” til workshops, da vi finder stor inspiration i undervisningen fra de ture vi har ud af huset. Det bliver helt sikkert lettere med de nye lokaler”.

#HåndværkogDesign

Seneste blogindlæg

Se alle