• Skoleforvaltningen

Løs problemer med programmering!"Det er godt at se, hvordan eleverne griber planlægningen af deres projekt an. De er virkelig kommet på gode løsninger.”

Sådan lyder det fra programmeringsguide Mikael Jensen, som i sit job som lærer på Bislev Skole & Børnehave og oftere og oftere gør programmering til en del af forskellige fag. Senest har 4. klasse arbejdet med at løse de lavpraktiske problemer, familier har, når de skal en uge på ferie. Eksempelvis planter, der skal vandes, at holde øje med sin alarm, eller at fodre undulaten.

Alt sammen kan løses ved hjælp af programmering, som eleverne sagtens kan finde ud af. De har stor medbestemmelse i projektet, da de selv har valgt, hvilke problemer, der skal løses, og selv er kommet frem til, hvordan de kan konstruere og programmere en løsning, der virker.

"Det er blevet mere virkelighedsnært for eleverne, og de ender med at få et produkt, der faktisk virker på den måde, de havde tænkt. Vigtigst af alt har de selv bygget og programmeret det hele. En af grupperne har faktisk lavet en alarm, der reagerer på bevægelse, og som fungerer ligesom dem, der også sidder på skolen. Det skaber en bro mellem undervisningen og elevernes dagligdag," siger Mikael Jensen, som er lærer, bibliotekar og IT-vejleder på Bislev Skole og en af Aalborg Kommunes programmeringsguides fra Programmering Naturligvis.

#Programmering

Seneste blogindlæg

Se alle