• Skoleforvaltningen

Kender du Mobsquad?Det er egentlig et projekt der har eksisteret i en del år efterhånden og måske kender du allerede Mobsquad og ideen bag? Uanset om du har hørt om det eller ej, så er det et vigtigt projekt, der i høj grad fortjener at blive delt og oplyst om, så læs med her!


En forebyggende indsats mod mobning i 4.-6. klasse

Mobsquad er et projekt under Red Barnet Ungdom, som har til formål at lægge en forebyggende indsats mod mobning på mellemtrinet. Børn på mellemtrinet i folkeskolen er nået den pre-pubertære alder, hvor der kan være større sandsynlighed for at mobning opstår end i de mindre klasser. Derfor er Mobsquads tilbud rettet mod især denne gruppe af børn. Det er vigtigt at understrege, at dette projekt udelukkende fokuserer på en forebyggende indsats mod mobning og derfor ikke har værktøjerne til at hjælpe klasser, hvor læreren har opdaget, at der allerede foregår mobning af den ene eller anden art.


Oplæg, workshops og antimobbekontrakt

Helt konkret er Mobsquad et gratis tilbud til alle lærere, pædagoger eller ansatte i fritidsklubber, der arbejder med børn på mellemtrinet, hvor tre frivillige undervisere fra Mobsquad-teamet kan bookes til at komme ud til jeres klasse en formiddag kl. 8-11 og arbejde med børnene om, hvordan mobning kan undgås. Det vil være en spændende og anderledes formiddag, hvor der sættes fokus på trivsel og fællesskab i netop jeres klasse. Bl.a. vil der være dialogiske og informative oplæg hvor børnenes viden om mobning og fællesskab sættes i spil og udvikles, sjove og aktiverende workshops med film og rollespil og endelig skal klassen i fællesskab udarbejde en ”anti-mobbe-kontrakt”, hvor de i fællesskab bliver enige om hvad de som klasse kan gøre for at undgå mobning fremadrettet. Nogle af de vigtigste pointer fra dagen, som eleverne gerne skulle tage med hjem derfra er, at der findes mange forskellige roller i en mobbesituation – alt fra tilskuer, medløber og offer – og at mobning ikke er onde børn, men onde handlinger.

Har du lyst til at give din klasse en formiddag, der kan være med til at skabe øget trivsel og bedre sammenhold, kan du tilmelde dig lige her.


Dette indlæg er baseret på en artikel om Mobsquad fra Red Barnet Ungdoms hjemmeside.


Se i øvrigt www.skolehjemsamarbejde.dk hvis du er nysgerrig efter flere gode historier om skole-hjem-samarbejde.

Seneste blogindlæg

Se alle