• Skoleforvaltningen

Gratis ebøger og lydbøger

Der er mange fordele ved at indføre eller fortsætte med daglig læsetræning som en del af fjernundervisningen. Læsetræning er en velkendt aktivitet, som de fleste elever kan klare på egen hånd, og så er det muligt at differentiere læsetræningen således sværhedsgrad, emne og format passer til den enkelte elev


Det kan være en god idé at skabe struktur omkring elevernes daglige læsetræning. I kan fx bruge en læselog i form af et skema, som eleverne udfylder hver dag. Lav fx en kopi af dette skema, og del det med jeres elever i MinUddannelse. I kan også bruge den digitale læsekontrakt på Læsetid.dk, hvor eleverne logger deres læsning digitalt, og giver jer mulighed for at følge med i deres læsning. Hvis I ikke har adgang til Læsetid.dk fra Bookbites, skal I tage fat i jeres skolesekretær, som kan godkende Bookbites under tilslutningsaftaler.


Hvis eleverne kommer til at mangle bøger og lydbøger, så er der masser af gratis læsestof online. Klik på billedet herunder eller følg links til de forskellige tilbud her.


Husk!

  • Skolesekretæren skal godkende tilslutningsaftaler med de forskellige udbydere, før I kan anvende dem.

  • Hvis jeres skole ikke har adgang til eReolen GO! via UNI-login, eller eleven ikke er oprettet som låner på folkebiblioteket, kan forældrene i stedet logge på eReolen GO! med deres lånernummer. Hvis de ikke er oprettet som lånere, kan de gøre det her.