• Skoleforvaltningen

Værs'go - nyt materiale til trivselsarbejdet

Corona har for alvor ændret skolegangen det sidste lange stykke tid. I skrivende stund er nogle elever vendt tilbage og andre hjemmeundervises stadig. Det hele tærer på kræfterne… for alle…

Online undervisning og manglende fysisk kontakt med kammeraterne i klassen kræver en særlig portion vedholdenhed og optimisme. Mange børn og unge har det desværre svært/får det tiltagende sværere under nedlukningen og det er vigtigt at prioritere en indsats for styrket trivsel blandt alle børn. Regeringen har netop afsat en pulje med ekstra ressourcer til at styrke trivslen hos børn og unge i skolen. Det er altså et tema med national bevågenhed.


"Fælles Skoleglæde i Øst", Aalborg Kommune, har udviklet et undervisningsmateriale, målrettet 4.-9.-klasse, til at arbejde systematisk og kompetent med klassens trivsel og skoleglæde. Materialet består af en slide-pakke med opgavebeskrivelser, samt lærervejledning ift. forberedelse og opfølgning og kan både benyttes til online klasserumsarbejde og til aktiviteter i det fysiske klassefællesskab - i hele klassen eller i mindre grupper. Der vil være forberedelse forbundet med materialet- se det igennem og udvælg det som giver mening.


Materialet indeholder: introvideo om ensomhed, skaleringsværktøj til indledende samtale om skoleglæde, 5 konkrete opgaver om trivsel, 6 forslag til udendørsaktiviteter i mindre grupper, samt tegn på mistrivsel hos børn og unge og handlevejledning hertil. Der er hentet information og ideer til materialet fra DR Ultra, Psykiatrifonden, Egmontfonden og Børns Vilkår.


Undervisningsmaterialet er udarbejdet af indsatsteamet for forebyggelse af skolefravær: Team Fælles Skoleglæde i område Øst og har til formål at konkretisere dialog og aktiviteter i et trivselsfremmende perspektiv. Materialet er lavet, så børnenes stemme kan høres og der er mange af aktiviteterne som lægger op til dialog i klassen, hvilket kalder på nysgerrighed, aktiv lytning og anerkendelse fra de voksne.


Find hele materialet her


De bedste hilsner projektmedarbejderne i ‘Team Fælles Skoleglæde’, Aalborg KommuneSeneste blogindlæg

Se alle